Hirdetés

Mogyoróallergiás vagy? Itt az okos segítség!



|

Nem csodaszer, de nagyban megkönnyítheti az alattomos allergiával küszködők mindennapjait, és akár életet is menthet az új okoskütyü.

Hirdetés

A mogyoróallergia nem tréfadolog, hiszen igencsak csúf következményei lehetnek, ha egy arra érzékeny ember akarata ellenére mégis valami olyasmit étkezik, amiben akad mogyoró. Ez  az allergia idegesítő irritációktól egészen életveszélyes reakciókig produkálhat különféle tüneteket. Szerencsére a technológia fejlődésének köszönhetően érkezik a segítség, ami bár messze nem a végső megoldás, de megkönnyítheti az észlelést. 

Hirdetés

A Nima Peanut Sensor egy olyan - Bluetooth kapcsolattal rendelkező - érzékelő, ami képes észlelni, ha egy ételben mogyorófehérje vagy annak nyomai fedezhetőek fel. Ugyanakkor maga a gyártó is elmondja, hogy az eszköz csak kiegészítő szerepet tölt be, és nem nyújt száz százalékos védelmet. A szerepe inkább abban áll, hogy egy újabb támpontot nyújtson az allergiások számára az első harapás előtt, és könnyebben eldönthessék, hogy mivel vigyázzanak, és minek mehetnek neki bátran.

A Nima Peanut Sensor kiszállítása a napokban kezdődik azok számára, akik előrendelésben jelezték rá igényüket. A kezdőcsomag a szenzorral és 12 tesztkapszulával 290 dolláros áron érhető el, ami bő nyolcvanezer forint, míg a további egytucatos kapszulaszettek ára 72 dollár, ami megközelítőleg 20.000 forint.

Működését tekintve úgy néz ki a folyamat, hogy az ételből egy csipetnyit a tesztkapszulába helyezünk, becsavarjuk a kupakot, majd az egészet az érzékelőbe tesszük, és megnyomjuk a start gombot. A kapszulában lévő vegyi anyagok elkeverednek az étellel, és megszüntetik a mogyorófehérje és egyéb élelmiszer molekulák közti kapcsolatot. A gyártó szerint a termékük rendkívül érzékeny, tehát milliomodrésznyi mogyorómolekulát is ki tud mutatni, ám nem mindent képes befogadni, így például nem helyezhető bele szezámmag, paprika, paradicsompüré, padlizsán, csoki, és alkohol.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.