Hirdetés

Újabb jelentkező okosítaná fel a lakásodat



|

Habár a verseny elég komoly, azért van még esély arra, hogy egy régi, nagy név az intelligens otthonok piacán is megtelepedjen.

Hirdetés

Az intelligens otthonok piaca elég nagy, de így is vannak benne már éppen elegen, akik úgy gondolják, hogy kellő mennyiségű anyagi hasznot lehet termelni okoscsengőkből, kamerákból, izzókból, hűtőkből, matracokból, termosztátokból, és még egy halom más dologból, amire nem is gondolnánk. Erre a területre szeretne most betörni egy újabb, egyéb területekről már jól ismert gyártó. 

Hirdetés

A Panasonic termékpalettája olyan széles, hogy talán maga sem látja a túlsó partját, hiszen a tévéktől kezdve a konyhai eszközökön keresztül a klímáig, gyártanak mindent. De most, amikor minden a közös nagy hálóra kapcsolt kütyükről szól, ez a gyártó sem engedheti meg magának, hogy ne vegye ki a részét az exponenciálisan növekedő piacból. A CES 2018-on már látható volt a HomeX névre keresztelt vezérlőjük, mely a tokiói Panasonic Innovation Forumon még nagyobb szerephez jutott. A rendszer tulajdonképpen egy vezérlőpanel, melyen keresztül minden kapcsolódott eszközt irányíthatunk, ami csak a hálózatunkra van csatlakoztatva, mindezt egy kijelzőn keresztül tehetjük. Amiben a HomeX különleges a vetélytársaihoz képest, hogy az egymással "beszélgető" háztartási készülékekkel egyenként is tud bánni, így például az intelligens hűtőtől meg tudja "kérdezni", hogy milyen ételek találhatóak benne, és ezekből milyen receptek mentén ajánl valamit elkészíteni, majd pedig a HomeX bemutatja a felhasználónak a lehetőségeket.

Amennyiben az illető ezt elfogadja, úgy képes felügyelni a saját gyártmányú tűzhely hőmérsékletét, illetve a termosztáton keresztül a helyiséget is temperálni tudja, amennyiben a főzés következtében felmelegedést tapasztal. Mindezek mellett természetesen felügyeli a biztonsági rendszereket, lejátszik zenéket, időzít, riaszt, megmutatja a várható időjárást, tehát mindazt tudja, amit a konkurens rendszerek is. A Panasonic szerint azonban az egész csak akkor ér valamit, ha egyfajta élő organizmusként képes alkalmazkodni használójához, tehát a terméket szándékosan - ahogy fogalmaztak - befejezetlenül kell elkészíteni, hogy a végső formájában magához az emberhez tudjon igazodni. A megjelenés 2019-ben várható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.