Hirdetés

30 éves kihívás: emlékszel még a videókazettákra?



|

Az okosodó otthonainkban már szinte fizikai adathordozó se lesz, minden a netről, felhőből érkezik. Mutatunk egy videót arról az időszakról, amikor még nagyon analóg volt minden.

Hirdetés

Az intelligens otthonokkal kapcsolatos cikkeinkben elég sok olyan érdekességről írtunk, melyek már jelenleg is nagyban megkönnyítik a hétköznapjainkat, vagy még nem érkeztek meg a háztartásokba, de tudható, hogy hamarosan kopogtatnak. Ám olykor időt kell szakítani arra is, hogy kicsit a múltba révedjünk. 

Hirdetés

Az alábbi videóban látható, hogy a videokazetták idejében még mennyire egyszerű, ám mégis "vonzó" volt a dizájn, bár tény, hogy akinek ez a korszak kimaradt, semmi nosztalgiát nem érez majd, inkább elcsodálkozik azon, hogy vajon hogyan lehetett egyáltalán túlélni egy ilyen kókorszaki világban. Azoknak viszont, akik csillogó szemmel rakták be a lejátszóba századjára is a Rendőrakadémia 2-t vagy a Rambót, netán Chuck Norris valamelyik olyan filmjét, amiben a főhős egyedül nullázta le egy egész ország hadseregét, bizonyára tartalmaz némi mondanivalót a bő másfél perces alkotás.

A videóban nem láthatunk egyetlen teljes videókazettát sem, ám az üres adathordozók grafikai elemeit, színvilágát igen - és rájöhetünk arra, hogy valamilyen formában egy darabka művészet tűnt el az életünkből azzal, hogy kikoptak a világból a mágnesszalagos egységek. A kisfilm közben aztán elgondolkozhatunk azon is, milyen fura világ volt az agyonmásolt kazetták korában a hangalámondás, a mákos, remegő felvételek, vagy épp a kazetta címkéjére ceruzával, hevenyészett magyar fordításban felírt filmcímek. Felesleges is tovább szaporítani a szót, tessék szépen felszállni a nosztalgiavonatra:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.