Hirdetés

Ilyen, amikor már egy porszívó is Doom térképeket gyárt



|

A Doom egyértelműen korszakos játék, nem véletlen, hogy még a robotporszívók is beszállnak a tartalmak bővítésébe.

Hirdetés

Nagyon helyesen úgy írja a nemzetközi sajtó, hogy amiben áram van, az képes futtatni a Doomot. Pontosan ez motoszkálhatott Rich Whitehouse fejében, amikor úgy döntött, fog egy Roomba robotporszívót, és felhasználja arra, hogy segítségével Doom játékok térképeit készítse el a saját lakása alapján. 

Hirdetés

Ahogy Whitehouse fogalmazott, rájött, hogyan tudná szolgálni a Sötér Urat azzal, hogy szentségtelen algoritmusokkal létrehozta a Doomba nevű lehetőséget, ami félig kecske, félig egyfajta szkript lény a drága alkotórészek (ez a Roomba lenne) natív bináris hátterével, melyet elsőszülöttjének ajánl fel karácsonykor. Tehát már ebből is látható, hogy emberünk nem teljesen normális, de természetesen a kifejezés jobbik értelmében. 

A Doomba alapvetően Whitehouse saját, egyébként rendkívül jól használható Noesis eszköze, mely különböző modelleket képes konvertálni, ami ebben a konkrét esetben azt jelenti, hogy a porszívóból kinyert képadatok simán elátkozott barlangokká és mészárszékké alakulnak. Lehet, hogy nem hasznos ez az egész, de tény, hogy rendkívül kreatív és szórakoztató. Ráadásul kiváló példa arra, hogy egy több évtizedes játék hogyan élhet tovább a mai technológiák segítségével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.