Hirdetés

Nemsokára a Samsung is kiadja a hangszórós asszisztensét



|

Nevezzük elegáns késésnek, hogy a tavaly augusztusban beharangozott okoshangszórók áprilisban érkeznek a boltokba, de a lényeg, hogy végül sikerül összehozni a dolgot, és most már asztali Samsung kütyünek is lehet parancsolgatni.

Hirdetés

Tavaly a nyár utolsó hónapjában tudtuk meg, hogy a Samsung a smart home piaccal kapcsolatban sem csupán a tökmaghéjat köpködi a gyáraiban, hanem igyekszik páros lábbal beleszállni az okoshangszórók piacába, amit egyébként szinte teljes egészében az Amazon és a Google ural, néha apró félmosollyal hátranézve az Apple konkurens termékére. Aztán telt-múlt az idő, és a koreai okoshangszórók mégsem érkeztek meg a boltokba, de már látszik az ínséges időszak vége.

Hirdetés

A Mobile World Congressen ugyanis biztossá vált, hogy áprilisban itt a Samsung Galaxy Home, mely egyszerre lesz Bixby-hangszóró, és SmartThings otthoi hub. A hangminőséggel vélhetően nem lesz probléma, hiszen a burkolat alatt Harman technológiát találunk, ami annak megfelelően optimalizálja a hangot, hogy éppen hol vagyunk a helyiségben. Ahhoz, hogy az eszközt életre keltsük, csak annyit kell mondanunk, hogy "Hi, Bixby", amit a Galaxy Home bizonyára jól is fog hallani, hiszen van neki nyolc mikrofonja, amelyek zajszűréssel megtámogatva figyelnek minden irányba.

A Samsung szerint a hangszóró intuitív módon szórja majd a megfelelő irányba a hanghullámokat, amennyiben erre utasítjuk, bár azt nem igazán lehet tudni, hogy mindez a gyakorlatban mit jelent, de kíváncsian várjuk. Szó volt még arról is, hogy skálázható a mesterséges intelligenciája, jelentsen ez is bármit, viszont annyi biztos, hogy az Amazon és a Google uralta piacon valami tényleg egyedit kell jó áron gurítani ahhoz, hogy a szegmensből szabad szemmel is látható szeletet lehessen kihasítani.

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.