Hirdetés

Kisebb szobák falára már el se fér ez a 8K tévé



|

Régebben legfeljebb házimozi-vásznak voltak ekkorák. Mondjuk nem is ennyibe kerültek, még projektorral együtt sem.

Hirdetés

Leginkább az amerikai gépjárműiparból ismerjük azt a felfogást, hogy a köbcentiket semmi sem pótolja, és most kicsit olyan, mintha a Samsung valami hasonló elv mentén dobná piacra a beszédes névvel ellátott The Wall Luxury televízióját. Mert tulajdonképpen mérete okán simán lehetne ez az óriástévé alanyi jogon egy fal. Az ára miatt meg mindenképpen luxus, szóval ezt szépen helyre is tettük.

Hirdetés

A 292 hüvelykes képátlóval rendelkező óriás metrikus mértékegységben kifejezve néhány centi híján 7,5 méter saroktól sarokig. Ízlelgessük ezt egy kicsit, mérjük le szépen a szoba falát, aztán zokogjuk ki magunkból a keserűséget, és lehet tovább olvasni. Maximális felbontása 8K, de akinek ezek a számok túl magasak, vehet az új sorozatból egy aprócska 73 hüvelykes (185 centis) 2K-s kivitelt. A jövő hónapban boltokba kerülő monstrum moduláris MicroLED technológiával dolgozik, ami annyit tesz, hogy különböző méreteket és felbontásokat lehet konfigurálni, és ezek a modulok úgy kapcsolódnak egymáshoz, mint a legódarabkák. 

Ugyanakkor miközben növelhetjük a teljes tévé felbontását, az egyes modulokét nem, így több pixelt csak több modul hozzáadásával érhetünk el. A MicroLED technológia - amiért a Samsung innovációs díjat is kapott - egy olyan újfajta megjelenítést garantál, mely egyedi LED-eket használ a képalkotáshoz, szemben a jelenlegi LED-tévékkel, melyek arra használják őket, hogy fényforrásként szolgáljanak az LCD panel mögött. A technológia további előnye, hogy a fekete itt valóban fekete, mert az éppen fekete részeket megjelenítő pixelek nem bocsájtanak ki fényt. A Samsung szerint a The Wall Luxury élettartama legalább 100 000 óra, fényereje pedig 2000 nit.

A hivatalos árat még nem tudni, de nagyjából azért sejthető. A jelenlegi Samsung csúcstévé a 98 hüvelykes Q950R 8K OLED modell, amely jelenleg átszámítva 36 millió forintba kerül, az elemzők szerint a mostani luxus-óriás ára akár a 140 millió forintos szintet is elérheti. Ennyiért mondjuk vehetnénk egy nagyobbfajta lakást, amibe elfér egy ekkora böhöm, de ugyebár akkor már nem lenne pénzünk rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.