Hirdetés

Itt egy váza, ami nem csak szép, de életet is menthet



|

Egy új fejlesztés első látásra csak egy szép otthon újabb kiegészítője, de ha tűz keletkezne a lakásban, hihetetlenül nagy segítséget nyújt.

Hirdetés

Egy lakástűz sosem mókás dolog, ám ennek ellenére alig találni olyan háztartást, ahol például akár csak egy lángoló karácsonyfára is fel lennének készülve a lakók. A Samsung leányvállalata, a Cheil Worlwide ezen gondolatmenetet követve kitalálta a Firevase nevű dekorációs kelléket, ami nem csupán arra jó, hogy virágot tegyünk bele, hanem valami egészen másra is. 

Hirdetés

Tekintve, hogy egy intelligens otthonban elég sok elektromos kütyü van, bár nem törvényszerű, de fennáll a veszélye annak, hogy egyszer csak lángra kap valami. Ilyenkor egész jó, ha ott a Firevase, ami munkaidőn kívül csupán egy szimpla vázának tűnik, ám amikor szolgálatba helyezi magát, akkor ennél sokkal több. A dupla borítású vázának ugyanis csak a belső tartályában van víz a virágnak, a külső héját viszont kálium-karbonáttal töltötték meg, ami elszívja az oxigént és hűt is egyben, így sokkal hatékonyabban csillapítja a lángokat, mintha nekilátnánk egy vödör vízzel locsolni. Tehát ha hirtelen fellobbannának a lángok, elég odacsapni a Firevase-t, és jó eséllyel ezzel meg is fékezzük a tűz terjedését.

A Firevase a gyártás kezdetén 100 000 darabbal indult, és igazából egy reklámkampány része volt Dél-Koreában, de annyira sikeres volt, hogy a háztartásokban nyolc százalékkal nőtt tűzoltókészülékek száma. Igazából idehaza sem lenne rossz valami hasonló, hiszen nálunk még odáig is kevesen jutnak, hogy az autójukban legyen egy vészhelyzet esetére, nemhogy a lakásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.