Hirdetés

Itt a szemüveg, ami a monitoroktól és mobiloktól védi meg a szemed



|

Manapság már mindenhol kijelzőket, monitorokat, képernyőket bámulunk, és észre sem vesszük, mennyire ártalmas tud lenni ez az egész. Szerencsére akad védelem, néha kifejezetten frappáns is.

Hirdetés

Egy ideje már tudott dolog, hogy például a telefonok kijelzőjének kék fénye bizonyos kor felett jelentősen ronthatja a látást a szem sorvadásos betegsége miatt. Egyes készülékek illetve szoftverek képesek arra, hogy a kijelzőkön átállítsák a megjelenítés színhőmérsékletét, de ez az átlagfelhasználóknak néha macerás, meg aztán ki akarna állandóan azért kütyüzni a rendszerben, hogy ezt szabályozza? Tiszta szerencse, hogy könnyedén megakadályozhatjuk ezt a problémát, amennyiben beszerezzük a megfelelő szemüveget. 

Hirdetés

Akik sűrűn látogatják a közösségi kalapozással foglalkozó oldalakat, azok akár bele is futottak a Barner 2.0 nevű szemüvegbe. Maga az okuláré első nézetre nem túl különleges, ám fontos róla tudni, hogy remekül véd a fentebb tárgyalt kék fénytől, ami már csak azért is fontos, mert az emberek kilencven százaléka napi 3 óránál is többet tölt monitorok és egyéb kijelzők előtt. Ilyenkor a szem kiszáradhat, megfájdulhat a fejünk, extrém esetben pedig akár kettős látás is előfordulhat, sőt, előfordulhat, hogy a cirkadián ritmusunk (tehát az alvás és ébrenlét egyensúlyát szabályozó biológiai rendszer) is felborul.

A Barner 2.0 negyven százalékát blokkolja a káros spektrumban működő kék fénynek, és 100 százalékot a szintén káros 410 nm-es sávon. Az összesen három különböző modellben elérhető szemüveg hatféle színben érkezik, és azt, hogy mennyire érzik a felhasználók a téma fontosságát, mi sem jelzi jobban, mint az eddig összegyűlt 450 000 euró. A legolcsóbban egyébként 49 euróért lehet hozzájutni egyetlen Barner 2.0-hoz, melyről jelenleg úgy tudni, hogy márciusban várható a kiszállítás, és annak, aki sokat ül monitor előtt, érdemes elgondolkodnia a beszerzésen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.