Hirdetés

Nem a vécéülőke a legkoszosabb felület a lakásban!



|

Van, amit sokkal többet taperolunk, letüsszögjük, leesszük, és még ki tudja, mi mindennek tesszük ki, szóval érdemes időről időre alaposan megtakarítani.

Hirdetés

Régóta tudjuk, hogy a világban nem a vécé a legkoszosabb hely, hiszen még egy átlagos gépjárműkormányon is több baktérium lehet, mint egy budiülőkén. Az Arizonai Egyetem szerint a számítógép billentyűzete akár négyszázszor mocskosabb lehet, mint az előbb említett tárgy. Szóval tessék elffogadni tőlünk egy tippet, és néha megpucolni a számítógép beviteli eszközét, mert ez az, amit folyamatosan tapicskolunk, nem csak a legkisebb helyiségben tartózkodást követően, de evés után (vagy akár közben) is, de biztosan le is tüsszögjük jó párszor, hogy csak a leggyakoribb "koszolódási forrásokat" említsük. Oké, az tény, hogy egy billentyűzetet általában nem tudunk úgy elmosni, mint egy tányért vagy evőeszközt, bár persze vannak kifejezetten vízálló darabok is. Viszont egy teljesen átlagos változatot is percek alatt megszabadíthatunk minden kosztól és bacitól.

Hirdetés

Az első, és legfontosabb dolog, hogy húzzuk ki a klaviatúrát a gépből, vagy ha vezeték nélküli, akkor kapcsoljuk ki, laptopnál pedig szintén kikapcsolt állapot, kihúzott töltőkábel, és a biztonság kedvéért - amennyiben mód van rá - eltávolított akkumulátor szükséges. Ezt követően fordítsuk fejjel lefelé, és nem túl durva, de felismerhető rázó mozdulatokkal távolítsuk el a nagyobb koszokat, amik így kihullanak. Jöhetnek a gombok, és az alattuk lévő részek, amihez a legjobb megoldás a speciálisan erre a célra kitalált habos anyag, vagy ha ilyen nincs kéznél, akkor tisztítócsík.

A képen csoki van, mielőtt bárki elgondolkozna egyéb opciókon

Aki nem kíván ilyen trükkökhöz folyamodni, megelégedhet a sűrített levegővel is, aztán jöhet a törlőkendő, de arra mindenképpen tessék vigyázni, hogy ne olyat használjunk, ami fehérít is, mert kárt tehet a hardverben. Az sem túl szerencsés, ha a szükségesnél több nedvességet tartalmaz, mert még a végén odafolyik, ahová nem kellene, és zárlatot okoz a belső részekben. Használat előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy teljesen megszáradt minden, bár ha megfelelő nedvességű törlőkendőt használtunk, akkor mire kifújjuk magunkat a művelet végeztével, máris munkára kész lesz az eszköz.

Amennyiben olyan gondolatunk támadna, hogy esetleg kipattintgatjuk a billentyűket a helyükről, és egyesével kosztalanítjuk őket, fontos tudni, hogy cselekményünk garanciavesztést vonhat maga után, és nem is leszünk kész öt perc alatt. De persze, ha már régi, garancián túli billentyűzetről vagy épp laptopról van szó, érdemes feltúrni a YouTube-ot, ahol szinte minden modellről találunk jól illusztrált videót arról, hogyan tudjuk atomjaira szedni, és a legmakacsabb koszoktól is megszabadítani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.