Hirdetés

Az okoskabát jelzi, ha épp elhagyod a telefonodat



|

Egy elhagyott telefon pánikot, kétségbeesést, és olyan érzést kelt bennünk, mintha elvesztettük volna életünk egy darabját. Na, ilyen többet nem lesz, ha a megfelelő kabátot veszed meg.

Hirdetés

A modern és rohanó világunk (igen, máris kimaxoltuk a kliséfaktort) egyik jellegzetes kortünete, hogy  a telefonjuk nélkül sokan szinte meztelennek érzik magukat (kliséfaktor 2). Egyesek azért, mert tényleg használják valamilyen fontos dologra, mások csak az időt húzzák valami mobiljátékkel, és sokaknak az álcázás és a feleslegességérzet elkerülésének egyik legjobb módja, ha a kijelzőt bámulják és simogatják. Éppen ezért sokan egyfajta világvégének élik meg, ha elhagyják a telefonjukat, de már azt is, ha egyszerűen csak otthon felejtik. Jaj, de jó, hogy ennek végre vége, ugye?

Hirdetés

A Google és a Levi's ugyanis fogta magát, és létrehozták az okoskabátot, amit jól el is neveztek Jacquardnak, ami annyiban nem újdonság, hogy ennek már több mint egy éve, ám a felsőruházat most kapott egy új képességet, mégpedig az Always Togethert. Ez nem más, mint egy automatikus figyelmeztetés, mely akkor aktiválódik, amikor a dzseki túl messzire kerül a telefontól. Ilyenkor a rendszer mindkét vége reagál, tehát nem csupán a kabát rezeg és villog, hanem a telefon is kap figyelmeztetést, nagyban csökkentve a véletlen otthonhagyás lehetőségét. 

De ez csak az egyik része a fejlesztésnek, hiszen mostantól rajta keresztül érintéssel vezérelhetjük például a zeneszámok lejátszását, vagy navigációs útvonalak kiválasztásához, csatlakozva az év elején bemutatott újdonságokhoz, mint amilyen a közösségi autózáshoz kapcsolódó figyelmeztetések, vagy éppen tartózkodási helyek mentése a térképen. Aki esetleg úgy gondolja, hogy jól jöhet neki odahaza egy Jacquard, annak érdemes tudni, hogy 350 dollárért kínálják (100 000 forint), bár nemrég egy akcióban 245-ért lehetett kapni, de csak december 9-ig, szóval erről már mindenki lecsúszott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.