Hirdetés

Egyetlen tipp, amivel máris sokkal jobban aludhatunk



|

Mindössze néhány másodpercet kell ráfordítani, és pihentebben ébredhetünk, mint korábban.

Hirdetés

Elég sokan jártunk már úgy, hogy az éjszaka közepén izzadva ébredtünk, és álmatlanul forgolódtunk, mert elfelejtettük levenni a fűtést elalvás előtt. Sőt az is sokaknál előfordul, hogy ugyan átalusszák az éjszakát, azonban mégis fáradtan ébrednek, ami szintén sokszor a túl magas környezeti hőmérséklet következménye. Pedig csak egyetlen - nem is drága - dolgot kellett volna megcselekednünk, hogy ez soha többet ne forduljon elő. 

Hirdetés

Nem lehet vitatni, hogy egy intelligens otthonban bizonyos technológiák beszerzése és hétköznapi életünkbe integrálása komoly anyagi ráfordításokkal járhat, ám van valami, ami nem kerül egy autó árába, mégis sokat segíthet. Ez pedig nem más, mint az intelligens termosztát. Számos kutatás megállapította már, hogy éjszakai pihenésünket leginkább az segítheti, ha megfelelő hőmérsékletű szobában hajtjuk nyugovóra a fejünket, ami annyit tesz, hogy felnőtteknél és nagyobb gyerekeknél 15-19 °C-ot, míg csecsemőknél és kisbabáknál 18-21 °C-ot érdemes tartani. Ezek a számok természetesen nem csak légből kapott értékek, hanem tudományos tények, melyek azon alapulnak, hogy míg napközben ingadozik a testhőmérsékletünk, éjszakára egyértelműen lejjebb megy, segítve az megfelelő pihenést, és a REM-fázis elérését. Egy túlfűtött szoba megakadályozza az optimális testhő elérését, ami kialvatlanságot, álmatlanságot okozhat, amit célszerű elkerülni, ha az ember napközben jól kíván teljesíteni.

Természetesen az sem jó, ha túl hűvösben szunyókálunk, de általában nem ez a jellemző, de aki biztosra szeretne menni, vásárol egy intelligens termosztátot, ami mindamellett, hogy kiválóan programozható, még jól is tud mutatni. Segítségével napi rutin szerint adhatunk meg beállításokat arra vonatkozóan, hogy mikor legyen odahaza meleg, és mikor kicsit hűvösebb, a megfelelő alvás érdekében. Amennyiben intelligens izzókkal is rendelkezünk, működésükhöz hangolhatjuk azt, ami annyit tesz, hogyha odahaza sötét lesz, a termosztát is alacsonyabb hőmérsékletet állít be. Az olcsóbb darabok már 30 000 forint alatt beszerezhetők, míg a drágábbak 100 000 környékén szerezhetőek be, de ezek már tényleg nagyon okos kütyük. Bármelyik verziót szerezzük is meg, a beállítás tényleg csak néhány másodpercet vesz igénybe, onnantól kezdve pedig nem lesznek izzadós álmaink (vagy legalábbis nem azért, mert nem vettük le a fűtést).

Ha pedig már az ágyban jövünk rá arra, hogy ugyan van okos hőszabályzónk, de elfelejtettük a fentiek szerint beállítani, a mobilunk biztosan ott van karnyújtásnyira az éjjeliszekrényen, így a termosztátot kezelő app használatával pár koppintással hűvösebbre állíthatjuk a lakást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.