Hirdetés

Okosítanád a lakást? Kezdd a fényekkel!



|

Valahol el kell kezdeni az intelligencia kiépítését, és a legjobb, ha a legegyszerűbbel indítunk.

Hirdetés

Sokan vannak, akik még csak most vágnak bele egy okosotthon kiépítésébe, így nekik pont megfelelő lehet az a tipp, miszerint legjobb az intelligens izzókkal kezdeni a folyamatot, és onnan menni tovább. Azt is leírjuk, miért. 

Hirdetés

Az intelligens izzók egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyedén cserélhetőek a hagyományosakkal, onnantól pedig simán irányíthatjuk őket a telefonunkról, netán Alexa és Google Assistant segítségével pusztán hangutasítással. Szerencsére számos gyártó termékei közül választunk, így ott van például a Philips Hue, a Lifx Mini, az Eufy Lumos LED, és még egy halom egyéb modell. 

Aki úgy dönt, beruház ezekbe a modern izzókba, választás elé fog kerülni, mégpedig azért, mert van csupán fehér, illetve színváltós verzió is, bár utóbbiak értelemszerűen kissé drágábbak, ugyanakkor sokkal több lehetőség rejlik bennük, és a hidegebb árnyalatoktól a melegebbekig, egész sokat tudnak. Simán programozhatjuk is őket, így megadhatjuk, hogy a nap egyes szakaszaiban mikor és milyen színnel világítsanak, ami már csak azért is jól jön, mert ha több napra üresen hagyjuk az otthonunkat, úgy tehetünk, mintha lenne valaki odahaza. 

De ha vannak okosizzóink, akkor legye okos villanykapcsolónk is, ami annyit tesz, hogy egyetlen kattintással az egész házban sötétséget varázsolhatunk. Végezetül pedig meg kell említeni azt is, hogy amennyiben színváltós izzókra esik a választásunk, az eltérő árnyalatoknak köszönhetően eltérő hangulatokat teremthetünk magunk körül, ami bármikor jól jöhet. És ha mindez megvan, jöhet az intelligens termosztát, tükör, zár, és még ezerféle csodakütyü, amit kapni lehet a boltokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.