Hirdetés

Még néhány nap, és itt a HTC új VR-headsete



|

A játékosokat viszont megint el kell keserítenünk, az új fejrevaló nem feltétlenül nekik szól.

Hirdetés

Egy normális intelligens otthonból nem hiányozhat a virtuális valóság sem, és akinek nem lételeme a videojáték, az Oculus helyett megfontolhatja a HTC Vive Focus Plus megvásárlását, már amennyiben úgy gondolja, hogy nincs jobb módja elkölteni 799 dollárt (ez nagyjából 225 000 forintnak felel meg).

Hirdetés

A gyártó közleménye szerint április 15-én kerül piacra az eszköz, ami önmagában alkot egy egységet, tehát nem kell semmi más a használatához, ami egyben azt is jelenti, hogy nem lóg semmiféle madzag belőle. A Vive Focus Plus a szintén érkezőben lévő Oculus Questhez hasonló specifikációkkal rendelkezik, ugyanakkor a gyártó megfogalmazása szerint nem a játékosok alkotta tömeget célozza, sokkal inkább azokat, akik a különféle alkalmazásokat kívánják használni a virtuális térben. Ezzel szépen beáll abba a sorba, amibe a HP is a legújabb, főként professzionális és üzleti használatra tervezett Reverb headsetével. Ettől függetlenül a Vive Ecosystem Conference alkalmából a látogatók kipróbálhatják a Paintball VR című játékot is úgy, hogy az eszköz egy speciális mellényhez lesz csatlakoztatva, ez regisztrálja a bekapott találatokat.

A Vive Focus Plus a sima Plus hardveres világát viszi tovább, ami annyit tesz, hogy az alap a Qualcomm Snapdragon 835-ös processzora, míg a szemünk előtt 1440x1600 pixel jelenik meg (szemgolyónként). Az első mondatban említett 799 dolláros ár egyébként nem az alap, mivel ezt akkor kell a kasszánál átnyújtani, ha kontrollerpárral vásárolunk, alapból viszont 599 dollár a fizetendő összeg. Érdemes megemlíteni az Oculus Rift és Quest 399 dolláros árát, bár azt is hozzá kell tenni, hogy másik ligában játszik, hiszen alapból a felhasználási cél is más.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.