Hirdetés

Újabb kínai óriás kopogtat az ajtónkon, méghozzá lámpával



|

Érdekes nézni, ahogy egy nemrég még ismeretlen kínai gyártó a mobilpiac csúcsára repül, és kezd más területeken is komoly szereplővé válni.

Hirdetés

Azt már talán megszoktuk, hogy a Google és az Amazon szeretne minél több intelligens otthonba beköltözni a hangvezérléses kütyük terén, és ebbe a versenybe csatlakozott az Apple is. Azonban itt egy újabb gyártó, akinek a piaci jelenléte a mobiltelefonok terén már most is meghatározó, de úgy tűnik, ő is beszállna a ringbe. 

Hirdetés

A Xiaomi az a cég, melynek nevét hallva kapásból a telefonok ugranak be mindenkinek, hiszen a kínai óriás elég komoly meneteléssel jutott el odáig, hogy a világ minden pontján jelen legyen. Nem csoda hát, ha másfajta piacokon is kipróbálná magát, és itt most nem az okosórákra gondolunk, hanem az intelligens otthonokra. Félreértés ne essék, a Xiaomi már most is képviselteti magát az okoskütyük piacon, de olyan termékei nincsenek, melyek együttműködnének a Google Assistanttel. A hírek szerint - bár még csupán a tengerentúlon - de hamarosan három ilyen is elérhető válik, mégpedig a Mi Bedside Lamp, Mi LED Smart Bulb, valamint a Mi Smart Plug képében. 

Nem kell túl nagy logika, hogy a nevekből kikövetkeztessük: a gyártó első körben olvasólámpákkal, okosizzókkal, illetve okosdugaljakkal kívánja kipróbálni magát, melyek mindegyike a Google asszisztensén keresztül, hangutasításokkal működtethető. Jelenleg úgy tudni, hogy a lámpák már ebben a hónapban a boltok polcaira kerülnek, míg a másik két termék júniusban várható. Árakról még nincs információ. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.