Hirdetés

Olcsóbb, nagyobb a hajlékony plazma



|

43 hüvelykes flexibilis plazmát mutatott be a Shinoda Plasma Corp.

Hirdetés

A Shinoda Plasma Corp. alapítója az a Tsutae Shinoda, aki korábban a Fujitsu Laboratories munkatársa volt és akit a plazma megjelenítő (PDP) feltalálójaként is tisztelhetünk.A jelenlegi fejlesztés célja nagy mértékben hajlítható plazma változat készítése. Úgy tűnik, hogy a projekt célegyenesben is van, mivel egy október negyedikei bemutató alkalmával az érdeklődők megtekinthették működés közben is a flexibilis PDP prototípusát. A 100×50 centiméteres képernyő képpont osztása 3 milliméter, film elektródák közé épített plazma csövecskékből áll. Egy plazma csövecske átmérője csupán 1 milliméter, belül töltést kisütő gázt és fluoreszkáló színelemeket tartalmaz.

 

 

shinodapdp1_1.jpg

 


Habár a hagyományos PDP-vel megegyező elven működik, az új kijelzőből lényegesen vékonyabb és könnyebb panel építhető, a kísérleti darab mindössze 1 milliméter vastag volt és csupán 800 grammot nyomott. Feltalálója működés közben meghajlítva demonstrálta a prototípus életképességét. Bíztatóan nyilatkozott az előállítási költségekről és a különféle alkalmazási lehetőségekről: nagyobb kijelzők, mennyezetre szerelhető panelek.

 

 

shinodapdp2.jpg

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.