Az életedből 9 évet töltesz el a mobilod nyomkodásával



|

Egy tanulmány készítői arra jutottak, hogy egy átlagember az életéből 9 évet tölt el azzal, hogy okostelefont használ.

Hirdetés

Az utóbbi években nyilvánvalóvá vált, hogy a mobilfüggőség hatalmas probléma, és majdnem minden embert érint valamilyen mértékben: egyszerűen túl sok időt töltünk az okostelefon kijelzőjének nézegetésével. Egy tanulmányban a WhistleOut arra vállalkozott, hogy megbecsüli, pontosan mennyit. Az eredményeik elszomorítóak: egy átlagos amerikai ember a kutatások alapján az egész életéből 9 évet tölt el azzal, hogy a mobilját (mobiljait) nyomkodja. 

Hirdetés

A legtöbb időt a millenniumi korosztály tölti a mobillal a kezében, naponta átlagosan 3,7 órát csak ezt a kicsi kijelzőt nézik. Az X generációnál ez 3 óra, a boomereknél 2,5 óra. 

A világjárvány sajnos még tovább rontotta a helyzetet, még többen nyomkodják a telefont még hosszabb ideig, minden nap. Több beszélgetés, megbeszélés zajlik már online, és egyre több ügyet is online kell intézni.

A techfüggőség nem új dolog, de sajnos az okostelefonok az utóbbi években kritikus szintre emelték. Amennyiben te is sokat mobilozol, lehet, hogy ideje változtatni. Ha belegondolsz, hogy az életed 9 évét egy mobiltelefont nézve éled le, talán érdemes lehet alapos változtatásokat eszközölnöd a mindennapjaidban, és átértékelned, hogy mi a fontos az életben, és, hogy a technológiának segítenie kell azt, nem pedig elrontania vagy "elrabolnia". 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.