Az FBI is azt kéri, hogy senki ne használjon Windows 7-et



|

Az FBI arra figyelmeztet, hogy a Windows 7 terméktámogatása lejárt, a rendszerre nem jönnek a biztonsági frissítések; ez pedig az idő múlásával egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelent.

Hirdetés

A Microsoft az év elején, januárban állította le a Windows 7 terméktámogatását, ettől az időponttól kezdve a rendszerhez már nem készülnek publikus biztonsági frissítések; így az időközben felfedezett biztonsági réseket a hackerek könnyűszerrel ki tudják használni. Az FBI éppen ezért figyelmeztetést adott ki, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy az operációs rendszer most már időzített bombaként ketyeg, további használata egyre nagyobb és nagyobb biztonsági kockázatot jelent.

Hirdetés

A Szövetségi Nyomozó Iroda szerint a hackerek nemcsak ezzel vannak pontosan tisztában, hanem azzal is, hogy rengeteg felhasználó és vállalat lustaságból, kényelmességből, pénzhiány miatt vagy régebbi programokkal való kompatibilitás okán nem vált Windows 10-re, könnyű célponttá válva ezzel. Az FBI a frissítést már csak azért is ajánlja, mert bár a Microsoft ingyenes frissítési programja 2016. júliusában hivatalosan véget ért, még most is lehet upgrade-elni költségek nélkül.

A szervezet feleleveníti azt is, hogy a Windows XP terméktámogatási ciklusának lejártakor a régi rendszerhez való kényszeres ragaszkodás egyszer már megbosszulta magát: a Windows XP támogatása például 2014-ben járt le, 2015-ben pedig megszaporodtak a rendszert még mindig használó, egészségügyi intézményekkel szembeni támadások.

Ugyan az FBI főleg a vállalatok és intézmények szemszögéből vizsgálta, hogy milyen hatásai lehetnek annak, ha a Windows 7 sokáig használatban marad, de a végfelhasználók sincsenek biztonságban: a hackerek és vírusok nem válogatnak, az összes internetre kapcsolódó gép potenciális célpont számukra A Windows 10-re váltás most már nagyon időszerű, a rendszer beépített védelme, a Windows Defender az egyik legjobb, ami jelenleg elérhető. 

Hasonló, hasznos (sőt, ennél hasznosabb!) tanácsokat olvashatsz az #oszdazészt kampány aloldalán, így szeretnénk segíteni, hogy az internet mindenki számára egy jobb hellyé váljon.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.