Ezekre figyelj, ha a gyereknek veszel okoseszközt



|

Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor saját telefonra, tabletre, számítógépre vágyik.

Hirdetés

Egy ideig még kivitelezhető az, hogy a gyerekek is a szülők táblagépét, telefonját, laptopját vegyék kölcsön akár tanuláshoz, akár játékhoz, filmezéshez, kikapcsolódáshoz, de azért minden család életében eljön az a pillanat, mikor dönteni kell a legkisebbek saját eszközeiről. Ez azonban cseppet sem egyszerű kérdés, hiszen a praktikum mellett sok egyéb tényező is számításba jön.

Mivel a legtöbb szülő másodállásban nem IT-szakember, ilyen esetekben hatalmas segítség lehet némi fogódzkodó. Az #oszdazészt kampány keretein belül most többek között ezzel a témával is foglalkozik szakértők bevonásával a MediaMarkt. A #oszdazészt előző videójában arról volt szó, hogy mire kell nagyon ügyelni a gyermekek online tartalomfogyasztása során, most viszont rátérünk a konkrét eszközvásárlásra. 

Hirdetés

Az alábbi videóban Bombera Zsolt, a MediaMarkt E-Commerce & Marketing igazgatója járja körül alaposan a témát, személyes tapasztalatokon keresztül, valamint konkrét tanácsokkal segít a szülők döntésében. Keleti Arthur, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója, valamint Tóth Dániel pszichológus, a Digitális nevelés című könyv szerzője is megoszt pár tippet, illetve Dobos Evelin színésznő, műsorvezető is megosztja élményeit. 

A szakértői megszólalások mellett a videó egy teljes, pontokba szedett tippcsokrot is tartalmaz olyan sarkalatos kérdésekben, melyekre különösen oda kell figyelni. 

További hasznos cikkeket találhatsz az #oszdazészt kampány aloldalán, segíts, hogy másoknak is segíthessünk!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.