Ha az OTP vezére kriptovalutát kínál, ne fogadd el!



|

Csalók Csányi Sándor nevében küldenek levelet, amelyben kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat népszerűsítenek.

Hirdetés

Nem ritka, hogy csalók ismert személyek nevében írnak levelet, amelyek segítségével szolgáltatást szeretnének eladni, vagy személyes adatokat kicsalni a gyanútlan internetezőkből. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának neve kiváló eszköz egy effajta csalásnál, mivel az OTP messze a legismertebb, legnagyobb bank Magyarországon, így a véletlenszerűen kiküldött levelek közül sok "célba is talál". A levélben hackerek Csányi nevében kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatások igénybevételére bátorítanak, de szerencsére ezúttal egész könnyű leleplezni, hogy az üzenet nem valódi, mert sok benne a magyartalan és hibás kifejezés.

Hirdetés

Az OTP Bank közleményt adott ki, amelyben leszögezik, hogy Csányi Sándor nyilatkozata hamis: a levélben foglalt állítások az ő szájából nem hangzottak el, azoktól a bank elnök-vezérigazgatója elhatárolódik. A pénzintézet arra kéri az ügyfeleit, illetve mindenki mást is, hogy ne kattintsanak az e-mailben található hivatkozásra, mert a rajtuk keresztül meglátogatott weboldalak pénzügyi csalásra valamint adatlopásra is alkalmasak lehetnek, tehát egyértelműen biztonsági kockázatot jelentenek.

A bank az ügyben megteszi a szükséges jogi lépéseket is. Ne felejtsétek el megosztani ezt a cikket azzal, aki érintett lehet, és könnyen bedőlhet egy ilyen csalásnak, illetve nézzétek át az #oszdazészt kampányhoz kapcsolódó cikkeinket, videóinkat, hátha találtok olyat, amivel segíthettek másoknak!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.