Mogács Dánielnek is meggyűlt már a baja az adathalászokkal



|

Mogács Dánielt is átverték már az adathalászok, most többek között ő is mesél arról, mire kell figyelni ilyen esetekben.

Hirdetés

A legutóbbi #oszdazészt videónkban Szirmai Gergely mesélt arról, hogyan zsarolták meg egy e-mailben azzal, hogy törlik a Instagram oldalát, mivel állítólag megszerezték a jelszavát. Az új részben Mogács Dániel veszi át tőle a szót, akinek az adathalász oldalakkal akadt dolga egyszer.

Ugandából és más külföldi országokból is hívogatták őt néha "rég nem látott rokonok", de ennél sokkal durvább volt az az eset, mikor egy valódinak tűnő adathalász e-mail segítségével szerezték meg felesége banki adatait, és azonnal meg is lovasítottak a számlájáról 300 ezer forintot. 

Hirdetés

Az alábbi videóban részletesen bemutatjuk az adathalászat problémakörét, és tanácsokat is adunk annak érdekében, hogy titeket soha ne tudjanak majd csőbe húzni. 

Az #oszdazészt kampány keretében olyan, közérthető cikkeket és videókat teszünk közzé a PC World, a GameStar és a Computerworld oldalain, amikben szakértők és közismert személyek magyarázzák el, hogyan kerülhető el legegyszerűbben a baj.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.