Nagyon vigyázz az Among Us appokkal, lehet, hogy kártevőt telepítesz!



|

PC-n és mobilon is közönségkedvenc lett az Among Us játék, sajnos azonban tonnaszám készülnek belőle a kamu verziók, dugig kártevőkkel.

Hirdetés

Az InterSloth 2018-as, de az elmúlt hetekben berobbant játéka az Among Us, amely igen gyorsan slágerré vált nem csak PC-n, de mobilon is. Idén már megszokhattuk, hogy ami népszerű, arra rászállnak a csalók, hackerek, nyerészkedők, stb... Így van ez most is.

Az Among Us játék hamisított, kamu verziói gombamód szaporodnak, a cél az, hogy álcával rávegyék az embereket a kártevők telepítésére.

Hirdetés

A Promon és a Wultra kutatása szerint mostanra több mint 60 hamis app van, ami az Among Us játéknak álcázza magát. Ezeket főként külsős alkalmazásboltokon és weboldalakon keresztül próbálják terjeszteni. Sokszor tényleg megkapjuk magát a játékot, csak mellé kártevőket is csomagolnak. 

Többségében adware jellegűt, ami azt jelenti, hogy a hirdetések elárasztják majd az appot és a mobilt. Sajnos azonban banki adatokat lopó trójait is mellékelnek egyes verziókhoz, ezek a banki fiók belépési adatait gyűjtik be, továbbá egyéb személyes adatokat lopnak. 

A kutatók szerint a cyberbűnözők azonnal reagálnak a népszerű játékpiaci trendekre, és előszeretettel utaznak a biztonság terén kevésbé tapasztalt fiatalabb felhasználókra is, akik esetleg modokat, térképeket, skineket keresnek a neten. A szakemberek szerint fontos, hogy csak hivatalos forrásból és alkalmazásboltból telepítsünk bármit is. 

A biztonsággal kapcsolatos oktatóanyagainkat az #oszdazészt aloldalán találjátok meg, ezeket is érdemes átböngészni és továbbadni!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.