#oszdazészt mozgalom - segíts másoknak az internetes bűnözőkkel szemben!



|

Napjainkban egyre többen vannak kitéve az internethasználat veszélyeinek. Tájékozottsággal azonban a legsúlyosabb veszélyek is kiküszöbölhetők. #oszdazészt mozgalmunkkal ezen szeretnénk segíteni, de ehhez rád is szükség van!

Hirdetés

Álhíroldalak, adathalász levelek, ingyen iPhone-ok, kamu profilok, kamu webshopok - csak néhány azon dolgok közül, amikkel bűnözők a kevésbé tájékozott internetezőket próbálják félrevezetni. Közös felelősségünk, hogy a legveszélyeztetettebbek tájékoztatásával féket szabjunk ennek. 

Az áldozatok között pedig ott lehetnek barátok, rokonok, szomszédok. Csupa olyan ember, akinek akár néhány egyszerű tanáccsal is segíthetnénk a baj megelőzésében. 

A tájékozottság ebben a helyzetben felelősséggel is jár. Nem elégedhetünk meg azzal, hogy mi ismerjük a megelőzés módját, ha karnyújtásnyira vannak tőlünk azok a szeretteink, akik nem.

Hirdetés

Ezért indítottuk útjára az #oszdazészt kampányt, melynek keretében olyan, közérthető cikkeket és videókat teszünk közzé a PC World, a GameStar és a Computerworld oldalain, amikben szakértők és közismert személyek magyarázzák el, hogyan kerülhető el legegyszerűbben a baj. 

Oszd meg ezeket a tartalmakat azokkal, akik kevésbé jártasak az interneten:

  • olyanokkal, akik lelkesen osztják meg, ha egy kétes eredetű oldal ingyen okostelefonokat, autókat, hűtőszekrényeket, vásárlási utalványokat kínál megosztásért cserébe;
  • olyanokkal, akik minden egyes e-mailt megnyitnak és elolvasnak, akkor is, ha a feladóról soha nem hallottak még, és esetleg nem annál a banknál van számlájuk, amelytől üzenetet kaptak;
  • olyanokkal, akik attól tartanak, hogy online fizetésnél ellopják a kártyaadataikat;
  • olyanokkal, akik életük minden pillanatát felelőtlenül megosztják a közösségi oldalakon;
  • és mindenkivel, akiről úgy gondolod, a cikkekben és videókban szereplő tudás által biztonságosabban használhatja az internetet.

Tarts velünk a következő hetekben, és ha úgy gondolod, van olyan téma, amivel érdemes lenne foglalkoznunk, jelezd nekünk kommentben! A tájékozottság ebben az esetben felelősséggel jár; a te tanácsaid is hozzájárulnak a biztonságos internetezéshez!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.