Tévinformációs címkével szórja meg a tweeteket a Twitter



|

Szeretné lelassítani a tévinformációt tartalmazó tweetek lájkolásait a Twitter, ezért jön az új címke.

Hirdetés

A Twitter továbbra is dolgozik azon, hogy megfékezze a platformján terjedő álhírek és tévinformációk rengetegét, éppen ezért a tévinformációt tartalmazó tweetekre ezentúl rábiggyeszt egy címkét. Az új, még nem aktivált funkció lájkoláskor bukkanna fel, és Jane Manchun Wong talált rá az app kódjában. Állítása szerint a funkció nem akadályozza meg a lájkolást, de megpróbálja lassítani azt. 

Hirdetés

Ez egy újabb módszer lenne arra a Twittertől, hogy lassítsa a tévinformációk terjedését. Ennek érdekében nemrég az újratweetelésen is csiszolt a vállalat. A változtatásoktól azt remélik, hogy a felhasználók megállnak egy pillanatra, és átgondolják az adott tartalmat, mielőtt tovább kattintgatnának. 

A Twitter az amerikai választások kapcsán is igyekezett mindenféle apró újítással elejét venni a gondoknak, de továbbra is nagyon komoly problémát jelent a platform számára az álhírek terjedése. A szakértők szerint nem is biztos, hogy a kezelőfelület változtatásaival valaha lehet ezeket a dolgokat orvosolni, mert vannak olyan emberek, akik nem kíváncsiak a tényekre, és a tényellenőrző szervezeteket is elfogultnak tartják. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.