Hirdetés

1,6 milliárd dolláros büntetést zúdíthatnak a Facebook nyakába



|

A Facebook legutóbbi biztonsági botrányának az ára akár 1,6 milliárd dolláros büntetés is lehet.

Hirdetés

A Facebook a múlt hónapban egy olyan sérülékenységet fedezett fel, ami több mint 50 millió felhasználói fiókot sodort veszélybe. A biztonsági rést azóta javították, az érintetteket értesítették, azonban a hatóságok nem haladnak ilyen gyorsan az üggyel. Európában például nagyon kíváncsiak rá, hogy mi történt pontosan, illetve miért. 

Hirdetés

A nyomozást az Ír Adatvédelmi Bizottság és a Spanyol Adatvédelmi Ügynökség vezetik. A cél az, hogy megtudják: megtett-e minden szükséges intézkedést a Facebook a GDPR-ral összhangban a sérülékenység felfedezése előtt, illetve miként kezelte a helyzetet a felfedezés után. A Facebook egyik szóvivője szerint a cég minden szükséges segítséget megad a vizsgálatokhoz. 

Amennyiben a hatóságok arra jutnak, hogy a Facebook nem követte az előírásokat, akkor 1,6 milliárd dolláros büntetést is a nyakába rakhatnak a vállalatnak. A szakértők szerint az ír hatóságok nem osztogatnak olyan könnyen milliárdos büntetéseket, mint az Európai Bizottság, ezért van rá esély, hogy a Facebook megússza az ügyet. 

Ha a Facebookot elítélik a nyomozás során, akkor felhasználók tömegei indíthatnak pert a cég ellen a nyomozást bizonyítékként felhasználva. Ez még nagyobb fejfájást és kárt okozhat Mark Zuckerbergéknek, mint egy 1,6 milliárd dolláros büntetés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.