Hirdetés

1 méter távolságból is működik az új vezeték nélküli töltő



|

Egészen pontosan 0,91 méteres hatótávolsággal dolgozik az Energous rendszere, amelyet már az FCC is hitelesített.

Hirdetés

Bár egyre több eszköz támogatja a vezeték nélküli töltést, az effajta készülékeket továbbra is a töltőpadra vagy ahhoz nagyon közel kell elhelyeznünk. A kényelem tehát nem teljes, bár tény, hogy vezetékekkel és portokkal nem kell bajlódni. 

Hirdetés

Az elmúlt években azonban egyre több cég igyekezett megoldani azt, hogy a fejlesztéseknek hála a vezeték nélküli töltés bizonyos távolságból is működjön. A cél az lenne, hogy elég legyen a töltővel egy helyiségben tartózkodni. 

Ez még messze van, az Energous azonban nagyot lépett ebbe az irányba. Az FCC hitelesítette a cég rendszerét: az Energous WattUp Mid Field egység rádiófrekvenciás energiát használ, és így a kontaktalapú és a kontakt nélküli vezeték nélküli töltést egyaránt támogatja. 

Egyszerre több eszköz töltésére is alkalmas, és szinte bármivel működik: okostelefonokkal, tabletekkel, okoskarkötőkkel és okosórákkal, fülhallgatókkal, okoshangszórókkal, egerekkel és billentyűzetekkel. 

Természetesen a kontaktalapú töltés még mindig gyorsabb feltankolást eredményez, azonban egy vezeték nélküli egérnél és billentyűzetnél a lassú, de folyamatos, valóban vezeték nélküli töltés is nagyszerű megoldás. 

Sajnos az alig 1 méteres (egészen pontosan 0,91 méteres) hatótávolság azt jelenti, hogy a kanapéról nehéz lesz tölteni az eszközöket, de tény, hogy ez egy újabb nagy lépés lesz a vezeték nélküli töltés világában. Az Energous ott lesz a januári CES-en is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.