Hirdetés

10 + 1 lenyűgöző kép, amiről nem mondanád meg, hogy Microsoft Painttel készültek



|

Nem csak pálcikaembereket lehet rajzolni a legendás Paintben.

Hirdetés

Nem túlzás azt mondani, hogy a Microsoft Paint a szoftverek történetének egyik legnagyobb túlélője, hiszen a közel 40 éves múltra visszatekintő rajzolóprogram nem is olyan régen farkasszemet nézett a halállal, és győztesen került ki belőle.

A Microsoft még 2017-ben jelentette be, hogy nyugdíjazni fogja az eredetileg 1985-ben, Paintbrush néven megjelent szoftvert, hogy a korszerűbb képességekkel teletömött Paint 3D-vel helyettesítse. A közönség azonban sosem barátkozott meg a kinevezett utóddal, így a Paint végül a tavaly megjelent Windows 11-ben is bekerülhetett a repertoárba.

Hirdetés

A Microsoft Paint utánozhatatlan báját ugyanis épp az egyszerűsége és az átláthatósága adja: akár egy gyereket is leültethetünk elé, azonnal tudni fogja, mit kezdjen az ecsettel, a festékszóróval és a többi digitális eszközzel (tegye fel a kezét, aki csinált már ilyen "absztrakt" képet keresztbe-kasul felfirkált vonalak közötti szekciók kiszínezésével). Ha viszont egy hozzáértőbb felhasználó veszi kezelésbe a programot, egészen meglepő eredmények születhetnek.

Ezek közül válogattunk most néhány alkotást a Paint rajongói Reddit-fórumáról, amelyek messze túlmutatnak az amatőr firkákon, bizonyítva, hogy a veterán szoftver még ma is képes megihletni a kreatív elméket.

Alkotó: PaulTheSoul326
Alkotó: PaulTheSoul326

Alkotó: eevee583
Alkotó: eevee583

Alkotó: hafnarr
Alkotó: hafnarr

A Microsoft Paint eredeti változatát egy bizonyos Dan McCabe készítette el az 1985 novemberében megjelent Windows 1.0-hoz. Az egyszerűen csak Paintbrushnak hívott program valójában a ZSoft által kiadott PC Paintbrush licencén alapult, és az első Macintoshon bemutatkozott MacPainttel igyekezett konkurálni.

Alkotó: Structure-Fit
Alkotó: Structure-Fit

Alkotó: jupiter1390
Alkotó: jupiter1390

Alkotó: greatayon
Alkotó: greatayon

Az ős- Paint még monokróm grafikát használt, és 24 különböző eszközt kínált az MSP-formátumú képei elkészítéséhez, köztük az olyan klasszikusokkal, mint a ceruza és az instant formák. A Paintbrush első nagyobb frissítését az Windows 3.0 hozta el, amely egyebek mellett modernizálta a kezelőfelületet, valamint true color- és .BMP-támogatással dobta fel a bevált receptet.

Alkotó: kettu1
Alkotó: kettu1

Alkotó: miu_GG
Alkotó: miu_GG

Alkotó: Ssosme
Alkotó: Ssosme

A Windows 95 újabb komoly ráncfelvarrást hozott, az itt használt arculat pedig hosszú évekre, egészen a Windows Vistával bezárólag meghatározta a szoftver kezelőfelületét. A Paint mai elrendezését a felül sorakozó eszközökkel a Windows 7 vezette be, amit a 8/8.1 és a Windows 10 sem piszkált meg különösebben, a Windows 11 viszont ismét modernizált, és elhozta a régen várt sötét témát.

Alkotó: Structure-Fit
Alkotó: Structure-Fit

S ha már 10+1 képet ígértünk, végezetül beszúrjuk a kedvencünket is Luke Skywalkerről, amelyre az Imgur képmegosztón bukkantunk rá. A művész sonofjay itt megosztotta az alkotási folyamat lépéseit is, így erre a linkre kattintva látványosan megmutatkozik, miként is áll össze egy ilyen Paint-remekmű.

Most pedig rajtatok a sor, a kommentekben szívesen várjuk a ti saját, vagy kedvenc paintes alkotásaitokat!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.