Hirdetés

10 év támogatást kap az Ubuntu 18.04 LTS



|

Aki stabil és sokáig használható Ubuntut szeretne, annak a 18.04 LTS verzió lesz a jó választás.

Hirdetés

A Canonical 6 havonta ad ki újabb verziót a népszerű Ubuntu operációs rendszeréből. A legtöbb változatot mindössze 9 hónapot keresztül támogatja hivatalosan. Ez pedig azt jelenti, hogy aki stabil és sokáig használható Ubuntut szeretne a gépére, annak egy LTS verziót kell választania, például az Ubuntu 18.04 LTS-t. 

Hirdetés

Az LTS a hosszú távú támogatásra utal, ami a Canonical szótárában eddig 5 év hivatalos támogatást jelentett. 

Mark Shuttleworth most azonban elárulta, hogy a Canonical kétszer olyan hosszú ideig, vagyis 10 éven keresztül nyújt majd támogatást az Ubuntu 18.04-hez. 

Shuttleworth szerint a 10 éves támogatási ciklus az IoT-s hardverfejlesztők számára is vonzóbbá teszi az Ubuntut, ami emellett olyan iparágakban is jobb alternatívává válik, mint a pénzügyi- és a telekomszektor. 

Ez persze az otthoni felhasználóknak is jó hír, hiszen a hamar kifutó újdonságok helyett inkább stabilitást nyújt a rendszer. Vagyis ha valaki ma telepíti, még 2028-ban is kap hozzá biztonsági javításokat, még ha többé nem is frissíti új verzióra. Azt nem tudni, hogy a következő LTS verzió mennyi támogatást kap, de azt igen, hogy az Ubuntu 20.04 lesz a következő LTS, ami 2020. áprilisában jön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.