Hirdetés

10 év után megy a levesbe: megszűnik a Coub, az egyik népszerű videós platform



|

Felhasználók millióit hagyja magára a Coub, és már nem sok idő maradt a feltöltések archiválására.

Hirdetés

A rövid videós tartalmakat ma leginkább az elképesztően népszerű TikTokkal azonosítjuk, ám nem a Douyin néven indult (és Kínában még mindig így futó) platform találta fel a spanyolviaszt, hiszen már előtte is születtek hasonló próbálkozások.

Az egyik a 2013-ban indult Vine volt, ami a Twitter szárnyai alá kerülve már több mint 5 éve lehúzta a rolót, a másik pedig az egy évvel korábban elrajtolt Coub, ami még most is üzemel, ám már nem sokáig.

Hirdetés

Az orosz Mihail Tabunov, valamint Anton és Igor Gladkoborodov testvérek által alapított, de már évek óta New Yorki-i központtal működő platform nemrég jelentette be, hogy április elsejétől vége a mókának, így a felhasználóknak  már csak két hetük maradt a megőrizni kívánt videóik letöltésére. A Coub weboldalán egy pirossal kiemelt üzenet is figyelmeztet erre:

A szolgáltatás leállása nincs összefüggésben az ukrán-orosz háborúval. A Coub veszte ugyanaz lett, mint a Vine-é, vagyis nem sikerült jövedelmezővé tenni, pedig 2014-ben már több mint 50 millió aktív felhasználóval bírt. A platformon 10 másodperces videókat vághattunk össze tetszőleges hanganyagokkal, amihez még a feltöltés sem volt kötelező, mivel a YouTube, a Vimeo, a Twitch vagy az Instagram linkjeivel is behúzhattuk a megvágni kívánt tartalmakat.

A legfrissebb adatok szerint a Coubnak havi átlag 3 millió aktív felhasználója maradt, a külső oldalakba ágyazott tartalmak lévén viszont havonta 5,5 millióan lépnek kapcsolatba a szolgáltatással.

  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.