Hirdetés

10 éves a Chrome, megérkezett az új dizájn



|

10 éves lett a Google böngészője, ennek alkalmából hatalmas frissítést kapott a Chrome.

Hirdetés

10 éve már, hogy a Google először bemutatta a Chrome böngészőjét. Azóta ez lett a világ legnépszerűbb asztali böngészője, és androidos okostelefonok tömegein is rajta van. 

Hirdetés

A Chrome újabb és újabb verziói hat hetente jelennek meg, de akadnak nagyobb csomagok is. Ezúttal például igen sokat változott a Google böngészője. 

A legszembetűnőbb változást a megújult kezelőfelület jelenti. A lapok immáron lekerekített sarkokat kaptak. A Google szerint könnyebb észrevenni a weboldalak ikonjait, ha sok lap van megnyitva. Az iOS-es kiadás navigációs eszköztára már alulra költözött, változtak a színek és ikonok, többek között. 

Új funkciókat kapott az omnibox is, ami a címsort és a keresősávot egyesíti. Gépeléskor nem csak automatikusan kiegészített javaslatok jelennek meg, de válaszok is a gépelt kérdésekre (vagy például időjárással, fordítással kapcsolatos dolgok). Az omnibox kereséskor a megnyitott lapokat is külön jelzi, és oda vihet új lap megnyitása helyett. A jövőben ugyaninnen kereshető lesz a Google Drive tartalma is. 

A Google frissítette továbbá a jelszókezelőt és az automatikus kitöltés funkciót. A böngésző képes biztonságos jelszavak generálására az új fiókok létrehozásakor, és el is menti azokat, tehát a Chrome-on keresztül bármilyen eszközről be lehet majd lépni az egyes szolgáltatásokba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.