Hirdetés

10 éves börtönbüntetést kaphat a Twitter-troll, aki hamis információt terjesztett a 2016-os választások alatt



|

Az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma hivatalos eljárást indított a közösségi oldalon konspiráló férfi ellen.

Hirdetés

Több mint négy évbe telt, de már hivatalosan vád alá helyezték azt a Twitter-felhasználót, aki hamis híreket terjesztett a 2016-os amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatban. A férfi arra használta a mikroblogon a befolyását, hogy elhitesse, csupán SMS küldésével is lehet szavazni a választásokon. Ez egyértelműen hamis információ, a Twitter felhasználási feltételeit is sértette, illetve akit becsapott, attól megvonta a lehetőséget, hogy jogszerűen szavazzon.

A floridai Douglass Mackey "Ricky Vaughn" néven használta a Twittert, és számos panaszt nyújtottak be ellene 2016 szeptembere és novembere között, miszerint azt az álhírt terjeszti, hogy az elnöki szavazás idején elég csak egy szöveges üzenetet küldeni érvényes szavazatként. Mackey több Trump-támogató csoportban is tevékenykedett, és aktívan terjesztette az ötleteit, amikkel befolyásolni akarta a választásokat.

Hirdetés

A Twitter több alkalommal is felfüggesztette a profiljait, mivel megszegte az oldal felhasználási feltételeit, de Mackey többször is visszatért a Vaugh nevet használva. Egészen 2018-ig sikerült ismeretlennek maradnia, amíg a The Huffington Post újságírói le nem leplezték. Az is kiderült, hogy a 2016-os választások alatt a 150 legbefolyásosabb személy közé tartozott, az MIT Media Lab adatai alapján a 107. helyre sorolták.

Jelen állás szerint úgy tűnik viszont, hogy hosszú kényszerpihenő vár Mackey-re, mivel az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma vád alá helyezte, és amennyiben elítélik, akár 10 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.