Hirdetés

100 megapixeles kamerát kaphat a Lenovo Z6 Pro



|

Április 23-án jön a Lenovo új csúcsmobilja, ami állítólag Snapdragon 855 chipet és 100 megapixeles kamerát kap. Igen, jól olvastad. Száz megapixel.

Hirdetés

A Lenovo azt már megerősítette, hogy a következő csúcsmobilja a Lenovo Z6 Pro lesz, és azt is elárulta, hogy ez Kínában már április 23-án megjelenik. A készülékben a Qualcomm jelenlegi legerősebb lapkája, a Snapdragon 855 kap helyet, de más érdekességekre is lehet még számítani.

Hirdetés

A kedvcsináló képek alapján a Z6 Pro leszámolna a kijelző keretével és a belógó szenzorsávval is. Persze a képek sötétek, ami ugyebár a hangulatfokozás és a titokzatosság fenntartása miatt szándékos, tehát pontos részletek ebből nem látszanak. Sokakban felmerülhet persze, hogy tavaly a Lenovo a Z5-tel is csodát ígért, azonban eléggé csalódást okozott. 

Na de most jön a nagy villantás, szó szerint. A hátlapon elvileg egyetlen kamera lesz, de a gyártó már most Hyper jelzővel emlegeti ezt a szenzort. A pletykák szerint a Z6 Pro hátlapi kamerája 100 megapixeles lesz. Vélhetően kombinálják majd a képpontokat, a tényleges fotók jóval kisebbek lesznek. 

Nemrég még viccnek hangzott a 100 megapixeles kamera a mobilpiacon, azonban egy ideje már tudjuk, hogy tényleg jönnek az ilyen okostelefonok. Egy ideig az tűnt az új divatnak, hogy minél több kamerát zsúfolnak a mobilok hátuljára, hogy háttérelmosással, optikai zoommal, élesebb vagy épp rossz fényviszonyok között is minőségibb képeket tudjunk lőni a telefonnal. Most viszont mintha az lenne a legújabb dili, hogy megapixelek halmozásába kezdenek a gyártók - de vajon tényleg ez a jövő? Mert ugyebár hiába csilliárd megapixeles egy kamera, ha a lencse még mindig apró és a szenzor is rizsszemnyi... Szerintetek melyik az igazán meggyőző út? A sok kamerás megoldás? A felturbózott megapixelszám? Vagy mindkét megoldás felesleges mobilon? Jöhetnek a kommentek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.