Hirdetés

100 országban elérhető, és már több millióan töltötték le Zuckerberg Twitter-klónját



|

Egyelőre ígéretesnek tűnik az Instagramhoz kapcsolódó Threads rajtja.

Hirdetés

A Twitter tavalyi felvásárlása óta Elon Musk számos olyan változtatást eszközölt a platformon, ami nem feltétlenül nyerte el az emberek tetszését (pl. külsős kliensek ellehetetlenítése, megvásárolható hitelesítés, a megtekinthető posztok számának korlátozása), a Meta pedig rárepült az ezzel megnyílt lehetőségre, és bejelentette, hogy Threads néven egy saját alternatívát kínál a mikroblog helyett.

Az "új szöveges alkalmazásként" népszerűsített platform nemrég 100 országban rajtolt el, és eddig egész ígéretesnek tűnik az indulása.

Hirdetés

Az Európai Unióban egyelőre nem elérhető szolgáltatásba akár az Instagram-fiókjukkal is beléphetnek az érdeklődők, az élmény pedig kísértetiesen hasonlít a Twitterére, néhány fontos különbséggel. Ilyen például, hogy itt 280 helyett akár 500 karakteres posztokat is írhatunk,  a bejegyzések pedig 2 perc 20 másodperc helyett legfeljebb 5 perces videókat is tartalmazhatnak.

A Meta élén álló Mark Zuckerberg természetesen máris aktív a platformon, ahol büszkén tudatta, hogy mindössze 4 óra alatt sikerült elérniük az 5 millió regisztrált felhasználót. A vezető emellett a Twitteren is megtörte a 11 éve tartó hallgatását, az alábbi Pókemberes mémet posztolva, valószínűleg arra utalva, hogy sikerült lemásolniuk a Twittert.

Cikkünk írásáig Elon Musk nem reagált a dologra, de Zuckerberg és közte már így is egész feszült a viszony: az "ellen-Twitterről" szóló tervek kiszivárgása után egyfajta adok-kapok bontakozott ki a két milliárdos között, még egy Las Vegas-i ketrecharc lehetőségét is felvetve.

Ha fogadnunk kellene, a fizikai összecsapásból nem lesz semmi, de Musknak és a Twitternek fel kell kötnie a gatyát, mivel a Threads mellett más szolgáltatások is dézsmálják a forgalmát. Az egyik ilyen a nyílt forráskódú Mastodon, amely egyre népszerűbb a mikroblognál lezajlott tulajdonosváltás óta, a politikai jobbszél számára pedig a Donald Trump által elindított, Mastodon-alapú Truth Social nyújthat alternatívát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.