Hirdetés

100 wattos gyorstöltésre készül a Samsung



|

Itt vannak az új Samsung USB PD chipek, amelyek már a 100 wattos gyorstöltést is támogatják.

Hirdetés

A Samsungot egy ideje már kritizálják, hogy nem emeli az okostelefonjain a gyorstöltés sebességét. A jelek szerint egy ideje ráállt a témára a dél-koreai gyártó, most például itt vannak az új PD chipek, amelyek az energia továbbításáért felelnek. 

Hirdetés

Az SE8A és az MM101 egyaránt beágyazott flash-sel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a jövőbeli firmware-módosításokat. A 100 wattos gyorstöltés okostelefonokon, táblagépeken, laptopoknál is támogatott lehet. 

A biztonságra nagy hangsúlyt fektet a Samsung, az új chipek ugyanis USB-PD 3.0-t kínálnak, vagyis hatékonyan kezelik a töltési sebességeket és alapot adnak ahhoz, hogy csak a hitelesített töltők lehessenek használhatóak. 

Az extra védelemről az SE8A-nál EAL5+ szintű Secure Element gondoskodik, az MM101 AES titkosítási algoritmussal dolgozik, az optimális töltési feltételek érdekében pedig a párára is figyel. 

A Samsung az SE8A sorozatgyártását már megkezdte, az MM101-et pedig elindította a partnereihez. A közösségi tereken pedig fellángoltak a pletykák, hogy akár 100 wattos gyorstöltéssel is újíthat a Galaxy Note 10 (ez persze reálisan nézve még erős túlzás lenne). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.