Hirdetés

108 megapixeles kamerát épít a következő okostelefonokba a Samsung



|

Meglepő módon a Xiaomi használhatja majd elsőként a Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzorát.

Hirdetés

A Xiaomi nem is olyan régen erősítette meg hivatalosan, hogy az első lesz a piacon, amely 108 megapixeles kamerával szerelt okostelefont tesz elérhetővé. A Samsung most pedig hivatalosan is bemutatta az ezt lehetővé tevő szenzort. 

Hirdetés

A dél-koreai gyártó ISOCELL Bright HMX szenzora okostelefonokba való, és 108 megapixeles. A méretét tekintve 125 százalékkal nagyobb, mint a 48 megapixeles ISOCELL Bright GM1. 

A Samsung hivatalosan azt ígéri, hogy a több mint 100 millió effektív képponttal a szenzor kiemelkedő fotókat készít még extrém fényviszonyok mellett is. A szenzor egyébként Tetracell technológiát használ, vagyis igazából 27 megapixeles a gyakorlatban. Az újdonság Smart-ISO mechanizmust használ, aminek a lényege, hogy fokozza a szaturációt és élénk képeket eredményez. 

A videofelvételek terén a maximumot a 6K@30fps jelenti, maga a szenzor pedig a hónap végén kerül sorozatgyártásba. 

A tippek szerint az októberre várható Xiaomi Mi Mix 4-be már ez a 108 megapixeles szenzor kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.