Hirdetés

120 Hz-es kijelzőt is hozhat a Galaxy S11-be a Samsung Exynos 990 chip



|

Bemutatkozott a Samsung új Exynos 990 lapkája - elvileg ez kerül majd a Galaxy S11-be, és a 120 Hz-es kijelzőt is támogatja.

Hirdetés

A Samsung legújabb prémium mobilchipje az Exynos 990 nevet viseli, és a tippek szerint a következő-generációs csúcsmobiljaiba építi ezt be a dél-koreai gyártó (a Snapdragon alternatívát általában Amerikában és Kínában használja). 

Hirdetés

Az Exynos 990 egy 7 nm-es rendszerchip, amely 20 százalékos teljesítménynövekedést garantál az elődjéhez mérten. Ehhez két nagyteljesítményű egyedi és két ARM Cortex-A76 processzormagot használ, és ezeket négy energiahatékony ARM Cortex-A55 maggal egészíti ki. 

A Mali-G77 GPU szintén 20 százalékos teljesítménynövekedést ígér az előző chiphez képest. Akad továbbá egy két-magos neurális feldolgozóegység a gépi tanuláshoz. 

Immáron az 5500 MB per másodperces LPDDR5 memória is támogatott, és 120 Hz-es képfrissítésű kijelzőt is kezel a lapka. Kamerákból hatot támogat, egy fotó maximum 108 megapixeles lehet. 

A lapkát egyes modellekben az 5G Exynos Modem 5123-mal kíséri majd a Samsung, ez és az Exynos 990 egyaránt az év végén mennek sorozatgyártásba. Vagyis elvileg már a Galaxy S11-be bekerülhet az SoC, a szakértők szerint pedig nem véletlen, hogy támogatja a 120 Hz-es képernyőket és a 108 megapixeles fotókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.