Hirdetés

120 millió dollárnyi kriptovalutát loptak el egy népszerű pénzügyi platform meghackelésével



|

Hiába hirdeti magát az egyik legbiztonságosabb szolgáltatóként, a támadó simán kijátszotta BadgerDAO védelmét.

Hirdetés

A kriptovaluták történetének egyik legkomolyabb bűntényére került sor a minap, amikor egy ismeretlen hacker (vagy hackerek) 120 millió dollár, vagyis több mint 38 milliárd forint értékű digitális pénzt szivattyúzott el különböző pénztárcákról a BadgerDAO platformon keresztül.

A decentralizált pénzügyi szolgáltatást (Decentralized Finance - DeFi) nyújtó weboldal jelenleg a hatóságokat is bevonva nyomoz az ügyben, az eddig nyilvánosságra hozott információk alapján azonban egy súlyos biztonsági mulasztás adhatott lehetőséget a rablásra.

Hirdetés

A Badger csapata annyit közölt a felhasználókkal, hogy az elkövető  közvetlenül a kezelőfelületbe ágyazott be egy kártevőt, ami eltérítette a Web3-as tranzakciókat a hacker által megadott címre. A blokklánccal kapcsolatos biztonsági megoldásokra specializálódott cég, a PeckShield közzé is tett egy listát az érintett műveletekről, az eset fő károsultja 906 bitcoint vesztett, ami az aktuális árfolyamon több mint 16 milliárd forintot ér.

A BadgerDAO és a hasonló decentralizált pénzügyi szolgáltatók a blokklánc-technológiát használják, hogy tokenek segítségével olyan hagyományos tranzakciókat biztosítsanak a kriptovalutás befektetőknek, mint például a hitelezés.

A Badger esetében különösen kínos, hogy a piac egyik legbiztonságosabb szereplőjeként hirdeti magát, a szolgáltató beszámolója alapján azonban a hacker valahogy hozzáférhetett a weboldal által használt Cloudfare alkalmazásprogramozási felülethez, amit  kétfaktoros hitelesítésnek kellene védenie. Ez pedig arról árulkodik, hogy a hatalmas összegeket kezelő platform üzemeltetői nem engedélyezték, vagy legalábbis nem konfigurálták megfelelően ezt az alapvető biztonsági procedúrát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.