Hirdetés

13 inches, szuperkönnyű laptopot villantott a Xiaomi



|

Nem csak nagyon könnyű és letisztult, hanem erős is a Xiaomi új laptopja.

Hirdetés

Új laptopot leplezett le bemutatóján a Xiaomi, amivel az Apple MacBook Air babérjaira tör a gyártó. A 13,3 inches laptopból többféle konfiguráció is létezik, a processzor azonban mindenféleképpen egy 12. generációs Intel modell, illetve az LPDDR5-ös memória és az 512 GB PCIe 4.0-ás SSD háttér is garantált.

Erős kezdés, de ezután sem lassulunk le, a Xiaomi Book Air 13 minden specifikációja nagyon izgalmas.

Hirdetés

A 13,3 inches kijelző egy OLED panel, 16:10-es képaránnyal és 2880 x 1800-as felbontással. Az extra védelem érdekében a gyártó egy Gorilla Glass 3 réteggel is bevédte a készülék megjelenítőjét. Utóbbira azért is volt szükség, mert a Book Air 13 kifordítható, így tabletként is használható, hiszen a panel az érintést is kezeli, továbbá Dolby Vision és HDR 500 hitelesített és a DCI-P3 tartomány 100%-át megjeleníti.

Az élményt két darab Dolby Atmos hangszóró is fokozza. Csatlakozók terén nincs különösebben elengedve a gép, bár ez manapság már nem okoz túl sok gondot. A Xiaomi Book Air 13 oldalán két darab Thunderbolt 4, továbbá egy 3,5mm-es kombó jack található.

A mindössze 12 mm vastag laptop körülbelül 1,2 kilogramm, és kizárólag fehér színben lesz majd kapható. Az aprócska házban egy 58,3Wh akkumulátor dolgozik, amit a gépház járó 65W-os adapterrel tölthetnek majd a leendő tulajdonosok. Arról egyelőre nincs információ, hogy Kínán kívül mikor válik elérhetővé az eszköz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.