Hirdetés

1,3 milliárd dollárt ér, de csak 38 aktív felhasználója van a legjobban sztárolt NFT-metaverzumnak



|

Egy friss jelentés szerint egyelőre óriási lufinak tűnik a Decentraland metaverzumos NFT-s biznisz.

Hirdetés

A tavalyi év két legdivatosabb kifejezése az NFT és a metaverzum volt, a 2020-ban létrehozott Decentraland pedig ezt a kettőt igyekszik ötvözni egy Ethereum blokklánc-alapú virtuális világban, ahol kriptovalutáért vásárolhatunk nem-helyettesíthető token formájában birtokolható "telkeket".

A vállalkozás értékét még a kripto- és NFT-piac idei összeomlása ellenére is 1-1,3 milliárd dollár környékére taksálják a befektetők, egy friss jelentés szerint viszont a Decentraland platformnak rettenetesen kevés felhasználója van.

A DappRadar mérési platform ugyanis a napokban mindössze 38 napi aktív felhasználót (daily active users, DAU) regisztrált az NFT-metaverzumban, ám az üzemeltető gyorsan igyekezett letörni a sztori szarvát, és kétségbe vonta az adat pontosságát.

Hirdetés

A Decentraland hivatalos Twitter-fiókja szerint a szolgáltatás valójában napi 8000 DAU-val büszkélkedhet, egy későbbi blogposzt pedig azt írja, hogy együtt dolgoznak a DappRadarral a mérési módszer tökéletesítésében, amely jelenleg nem terjed ki az összes aktivitásra és tranzakciótípusra.

A kérdés ugyanakkor az, hogy egy 1,3 milliárd dolláros értékűre tartott platform esetében mennyire ad okot büszkeségre a 8000 napi aktív felhasználó, a Steam adatai alapján ugyanis még a PC-s játékáruház 100. legnépszerűbb címével, a 2017-ben megjelent Brawlhallával is közel kétszer ennyien játszanak.

A Decentraland persze nem játék, hanem egy játékos köntösbe csomagolt pénzügyi szolgáltatás, így kissé sántít az összehasonlítás, abban viszont a legoptimistább szakértők is egyetérteni látszanak, hogy még évekre lehetünk attól, amikor az ehhez hasonló platformok elkezdenek rászolgálni a befektetői bizalomra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.