Hirdetés

14 méter széles az LG legújabb LED-kijelzője



|

Mozikba szánt kijelzőkkel váltaná fel a vetítőgépeket a koreai gyártó.

Hirdetés

Az LG tavaly dobta piacra a világ eddigi legnagyobb OLED-televízióját, a 97 hüvelykes G2 OLED evo Gallery Editiont, amely 25 ezer dolláros áron szállítja a moziszerű élményt azokba az otthonokba, amelyek képesek befogadni.

A jelek szerint a készülék meghozta a koreai gyártó kedvét a nagyobb dolgokra, a vállalat ugyanis most egy teljesen új modellcsaládot jelentett be, kifejezetten a filmszínházak üzemeltetőinek igényeit szolgálva.

Hirdetés

A Miraclass néven futó széria különböző, 14 és 101 négyzetméter közötti LED-képernyőkből áll, melyek mindegyike kompatibilis a Dolby IMS3000 médiaszerver rendszerrel. Az önálló fénykibocsátású képpontokból álló kijelzők 68,7 milliárd szín megjelenítésére alkalmasak, kiemelkedő kontrasztot és élénkséget kínálva.

Az LG szerint a 48 - 300 nit fényerővel dolgozó Miraclass panelek nagy előnye, hogy vetítőgép nélkül, egy könnyen kezelhető szoftverrel üzemelnek, így nincs szükség külön vetítőhelyiségre a szolgálatba állításukhoz. A mozitulajdonosok 4K-s és 2K-s felbontású opciók között válogathatnak, melyek egyaránt alkalmasak 2D-s és 3D-s filmek lejátszására, a modellcsalád legkisebb, 5 méter széles tagjai pedig az utóbbi években népszerűvé vált kisebb filmszínházak igényeit is képesek kiszolgálni.

A gyártó sajtözleménye szerint a LED-alapú megoldásokat máris számos mozi alkalmazza világszerte, azt viszont cikkünk írásáig nem árulta el a cég, hogy mennyit kér majd a Miraclass panelekért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.