Hirdetés

15 év után nevet vált a Facebook központi felülete

|

Üzenetértékű névváltoztatásról döntöttek a Metánál.

Hirdetés

A 2004-es elindulásakor a Facebook még nagyon máshogy festett, mint manapság. Eleinte ugyanis hiányzott a Hírfolyam (eredeti nevén News Feed), így az ismerőseink posztjainak megtekintéséhez külön-külön el kellett navigálnunk azok profiljára.

A központi üzenőfalként funkcionáló Hírfolyam 2006 szeptemberében került be a repertoárba, azóta pedig ez a Facebook kiindulópontja, ahonnan a legtöbben talán sosem navigálnak tovább, hacsak nem akarnak kifejezetten kutakodni valakinek az életében.

Hirdetés

A közösségi oldal anyacége, a Meta nemrég fontos változtatást jelentett be: a News Feed neve mostantól egyszerűen csak Feed lesz. Habár ez elsőre nem tűnik túl kreatív választásnak, valójában szimbolikus jelentőséggel bír. A Facebookon terjedő álhírek miatt sokat kritizált Zuckerbergék ugyanis valószínűleg így szeretnék elvenni a Hírfolyam "komoly" élét. Az intézkedés ezzel annak a korábban beharangozott törekvésnek lehet a része, hogy háttérbe tolják a politikai tartalmakat a Facebookon.

Az átnevezésnek ráadásul praktikus oka is van, az USA-ban, Ausztráliában, Németországban és az Egyesült Királyságban ugyanis üzemel egy kifejezetten híreknek szentelt felület (News) is, amit így könnyebb lesz megkülönböztetni a normál üzenőfaltól. A Meta hivatalos bejelentése szerint az átnevezés már életbe is lépett, cikkünk írásakor viszont a magyar felületen még nem látni a hatását, továbbra is Hírfolyam néven szerepel a központi felület.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.