Hirdetés

15 milliárdnál is több lopott személyes adatot árulnak jelenleg a dark weben



|

Egészen megdöbbentő eredményt hozott egy friss, az internet sötét oldaláról szóló kutatás.

Hirdetés

Habár az internet rengeteg remek lehetőséget kínál a felhasználók számára, nem árt óvatosnak lenni, mivel az adathalászat továbbra is komoly veszélyt jelent böngészés közben. Ráadásul a hackerek sok esetben nem is saját felhasználásra lopják el a bizalmas információkat, hanem leginkább azért, hogy jó áron eladják azt az internet egyik sötét zugában.

Hirdetés

A Digital Shadows friss kutatásából kiderült, hogy jelenleg több mint 15 milliárd lopott személyes adatot kínálnak eladásra a dark weben, ami bizony egy elég ijesztően magas szám. Ráadásul ezek között 5 milliárdnál is több olyan van, amely egyedinek számít, vagyis eddig legfeljebb csak egyszer került korábban értékesítésre az erre létrehozott fórumokon.

Az eladásra kínált adatok között egyébként bankfiókokhoz, illetve különböző streaming szolgáltatásokhoz tartozó felhasználónevek és jelszavak is vannak, és egy jobb minőségű fiók esetében akár több száz dollárt is elkérhetnek a kereskedők. A kutatás arra is rávilágított, hogy több mint 100 ezer feltörés eredményeképp 300%-kal növekedett az ellopott és nyilvánosságra hozott adatok száma 2018 óta, ami szintén egy nem túl biztató jel.

Sajnos a kiberbűnözőknek gyakran nincs is túl nehéz dolguk, hiszen a dark weben már néhány dollárért hozzá lehet jutni olyan eszközökhez, amelyek segíthetnek a fiókok feltörésében, ráadásul használatuk nem is igényel komoly szakértelmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.