Hirdetés

157 emojit kapunk idén Androidra és iOS-re



|

Elkészült az Emoji 11.0-s szabvány: 2018-ban 157 új emojit kapunk a népszerű mobilos rendszerekre.

Hirdetés

A Unicode decemberben mutatott egy listát, amin azoknak az új emojiknak a kiterjesztett sora volt látható, amelyek legközelebb érkeznek az Android és az iOS mobilplatformokra. Az még nem volt végleges, mostanra azonban befejeződtek a munkálatok. Az Emoji 11.0-s szabvány végleges, a Unicode Consortium közzétette azokat az emotikonokat, amelyeket innentől kezdve bevethetnek majd a mobilgyártók. 

Hirdetés

Az Emoji 11.0 összesen 157 új emojit tartogat, ennyi jelenhet meg idén (valószínűleg az év második felében) az Android és iOS rendszert használó eszközökre. Most először számos olyan emoji is akad, amelyeknél eltérőek a hajszínek és a stílusok: van, amiből akad vörös hajú, göndör és kopasz is. 

Az izzadós arc mellett újdonság a szuperhősnő, a kalózzászló és a szúnyog is. 

Bár a lista és a szabvány végleges, az Emoji 11 specifikációi a Unicode 11 júniusra várható megjelenésével lesznek teljesek. Ezért számíthatunk az új emojik támogatására csak az év második felében. 

Azt nem tudni, hogy a megfordítható emojik benne lesznek-e a frissítésekben: bár megemlítették ezeket is, arról nincs hír, hogy melyiknek lesz az iránya megfordítható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.