Hirdetés

16 GB LPDDR5-ös RAM kerülhet a Samsung Galaxy S30-ba



|

Áttörést ért el a Samsung, jönnek a minden eddiginél fejlettebb, gyorsabb és nagyobb memóriák a mobilokba. Elsőként valószínűleg a következő Galaxy csúcsmobilba.

Hirdetés

A Samsung újabb áttörést ért el a memóriachipek piacán, megkezdte ugyanis a 16-gigabites LPDDR5 mobilos RAM chipek sorozatgyártását. Ezeket gyártják elsőként EUV-s litográfia használatával, és a Samsung így nem csak, hogy elhúz a riválisaitól, de a skálázás területén is nagy előrelépést ért el. Ez persze rögtön a gyakorlatban is nagy előrelépéseket jelent. A 6,4 Gbps-os sávszélesség 16 százalékos gyorsulást jelent az eddigi legjobb mobilos memóriachipekhez képest, ráadásul egy 16 GB-os csomag még 30 százalékkal laposabb is lett, így a mobilban több hely jut például az akkunak vagy a plusz kameráknak. 

Hirdetés

A Samsung szerint az új memória ideális a prémium csúcsmobilokba, és mivel egyébként is számháborút játszanak a top gyártók, biztosak lehetünk benne, hogy 2021-ben a prémium kategóriában megszokott lesz a 16 GB RAM és egy okostelefonban. Először persze a Samsung Galaxy S30 (vagy Galaxy S21) szériába építhetnek ennyit. 

A Samsung az LPDDR5 technológiát ezzel egyszerre az autóiparban is felhasználná a gyorsabb és erősebb infotainment rendszerek érdekében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.