Hirdetés

160 Intel processzort ragasztott a testére egy kínai csempész, de nem jött be a trükk



|

Végül egy egészen banális dolgon bukott le a leleményes illető.

Hirdetés

Mozgalmas napjai vannak a kínai vámhatóságnak, hiszen csak néhány napja számoltunk be róla, hogy az XFX több ezer, átmatricázott videokártyáját foglalták le, most pedig egy újabb érdekes fogás híre járta be a nagyvilágot.

A Zhuhai (Csuhaj) városában található Gongbei Port belépési ponton letartóztattak egy férfit, aki 160 Intel processzort ragasztott a testére, így próbálva elkerülni az erőforrások elvámolását.

Hirdetés

A trükk viszont nem jött be, a határőrök ugyanis felfigyeltek a csempész  meglehetősen furcsa járására. A Zeng, vagy "CPU Man" néven emlegetett férfit átvizsgálva kiderült, hogy nem csak a főként i5-12600KF processzorokból álló szállítmányt igyekezett észrevétlenül átjuttatni, de 16 hajtogatós mobiltelefon is volt nála. A lefoglalt CPU-k értéke meghaladta az 50 ezer dollárt (16,8 millió forintot), a mobilok típusát viszont nem közölte a hatóság, így erre becslésünk sincs.

Zeng nem az első, aki ilyesmivel próbálkozott: a rekordot az a "kollégája" tartja, aki tavaly 304 darab Intel processzort ragasztott magára, igaz, javarészt a jóval kisebb LGA1155-ös szabványból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.