Hirdetés

17 perc alatt tölt fel egy nagy akkut a Xiaomi 100 wattos gyorstöltője



|

Az új 100 wattos Xiaomi gyorstöltő mindössze 17 perc alatt képes feltankolni egy 4000 mAh-s akkumulátorral szerelt okostelefont.

Hirdetés

Mivel a jelenlegi technológiával készülő akkumulátorokból már nem igazán lehet nagyobbat beépíteni a mai okostelefonokba, ezért a gyártók arra koncentráltak az utóbbi időben, hogy a gyorstöltést turbózzák fel, illetve a vezeték nélküli töltést tegyék gyorsabbá. 

Hirdetés

A leggyorsabb töltést az európai piacon a Huawei Mate 20 Pro és a OnePlus 6T kínálják, azonban az Oppo rendre olyan Super VOOC technológiás töltőket villogtat, amelyek minden eddiginél gyorsabbak. A tavalyi Oppo adapter például egy 3400 mAh-s akkumulátort 0-ról 100 százalékra mindössze 35 perc alatt feltölt. A Xiaomi úgy döntött, megmutatja a piacnak, hogy ennél többet is össze lehet hozni. 

A Xiaomi demóvideója arról árulkodik, hogy a kínai gyártó összerakott egy 100 wattos gyorstöltőt, ami egy 4000 mAh-s akkumulátorral szerelt okostelefont 0-ról 100 százalékra mindössze 17 perc alatt feltölt. 

Mindez aranyat érhet azoknak, akik a komoly mobilhasználat miatt nap közben is töltésre kényszerülnek. Néhány perc töltés ugyanis valóban több órányi használatot garantálhat. Persze a lítiumionos akkuk töltési ciklusa ettől még nem lesz végtelen, idővel tehát az energiaforrás mindenképp elavul. 

A gyártóknak óvatosnak kell lenniük a túlmelegedés miatt is, de a Xiaomi minden bizonnyal talált valami megoldást erre a problémára, ellenkező esetben nem maga a cég elnöke mutogatta volna már a hivatalos bemutató előtt a terméket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.