Hirdetés

18 éve fut a világ legrégebbi, máig aktív torrentje



|

A torrentezők nem hagyják, hogy egy Matrix rajongói film elérhetetlenné váljon.

Hirdetés

Bizonyára kevesen tudjátok, hiszen nem éltek ilyen lehetőségekkel, de a BitTorrent technológiája úgy működik, hogy csak akkor lehet valamit letölteni, ha azt valaki más megosztja. Ha az utolsó seeder is úgy dönt, törli a fájlokat, a torrent használhatatlanná válik mindaddig, amíg valaki nem száll be a megosztásba.

TorrentFreak arról írt, hogy ebben a hónapban lesz 18 éves az általuk ismert legrégebbi torrent. A Fanimatrix rajongói film megosztását 2003 szeptemberében kezdték, és máig aktív.

Hirdetés

Ezt egy új-zélandi csapat 9 nap alatt 800 dollárból dobta össze, melynek közel felét egy bőrkabátra költötték. Amikor elkészültek, még nem tudták feldobni YouTube-ra, hiszen a videómegosztó 2005 februárjában startolt el, így más módot választottak a terjesztéshez. Egy hét alatt 70000-en töltötték le.

A weboldal egy darabig elérhetetlen volt, de visszaállították, és bár hiányosan, ma is megtekinthető, de természetesen a Fanimatrix azóta YouTube-ra is felkerült.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.