Hirdetés

2 évet késhet a briteknél az 5G a lámpaoszlopok miatt



|

Mindenki a lámpaoszlopokról akar Nagy-Britanniában 5G-t sugározni, ezért véres és öldöklő harcot indítottak érte a cégek - az 5G bevezetése a pereskedések miatt 2 évet késhet.

Hirdetés

Nagy-Britanniában az 5G-s jeladókat olyan szerkezetcsoportokon kell elhelyezni, amelyek magasabbak a kétszintes buszoknál. A The Guardian jelentése szerint emiatt a lámpaoszlopok lettek most a régió egyik legértékesebb tulajdonai. Ezek kellően magasak és elég közel vannak egymáshoz, hogy megfelelő 5G-s lefedettséget biztosítsanak. 

Hirdetés

Egyes városok, kormányzatok és földtulajdonosok azonban nem adnak minden brit szolgáltatónak hozzáférést ezekhez. Mindezek miatt elindultak a pereskedések, mire minden ügyet elrendeznek, az több évbe telik. A becslések szerint a briteknél 2 évet késhet az 5G bevezetése. 

A bíróságokat elárasztották a peres ügyek, a szakértők szerint a rendszer jellege miatt 2 éves késéssel kell számolni. Eközben a városok el akarják érni, hogy a lehető legtöbb pénzt húzzák ki a szolgáltatók zsebéből, amiért azok a lámpaoszlopokat használnák. Eközben a megkötött szerződéseket sorra támadják azok a szolgáltatók, amelyeket kihagytak az üzletből. A BT rengeteg ilyen pert indított, és 9 exkluzív megállapodást dobott vissza, mert el szeretné érni a nyílt hozzáférés lehetőségét. 

Ennél is érdekesebb azonban, hogy Nagy-Britanniában és Amerikában a félreeső területeken alig akad szolgáltatás. Észak-Yorkshire például nem tudta felkelteni a szolgáltatók figyelmét, és azt állítja, hogy nem, hogy 4G, de általában 3G, sőt, néha még 2G kapcsolat sem elérhető a környéken. Sőt, egyes területeken semmilyen szolgáltatás nincs. A helyiek szerint a cégeknek előbb a félreeső területeken kellene nyújtaniuk valamit, ha fel akarják rázni a piacot. 

A brit kormány szerint az 5G 2033-ra lehet elérhető a teljes országban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.