Hirdetés

2 Gbps-os sebességet is támogat az új Qualcomm LTE-modem



|

A Snapdragon X24 LTE-modem már 7 nm-es technológiával készül, és elvileg a Snapdragon 855 része lesz.

Hirdetés

Bár a Qualcomm elvesztette az egyik legnagyobb ügyfelét (Apple), továbbra is a piac csúcsán maradt. Most bemutatta az első olyan vezeték nélküli modemet, amely az LTE-letöltéseket tekintve 2 Gbps-os sebesség elérésére is alkalmas. 

Hirdetés

A Snapdragon X24 chip már 7 nm-es technológiával készül, és elvileg akár az év végén, de 2019-ben biztosan megjelenhet tényleges készülékekben. Ezzel a sebességgel sokkal gyorsabb, mint az X20-as modem, ami a Snapdragon 845-be kerül. Az 1,2 Gbps-os maximumot tud, éppen annyit, mint a jelenlegi legjobb Huawei Mate 10 Pro. Az Apple az Intel modemeimre szavazott: az eddigi leggyorsabb XMM7060 1,6 Gbps-ot tud, és ez kerülhet a 2018-as iPhone-okba. 

Mivel az X24 már 7 nm-es, ezért nem telt sok időbe, mire kiderült: a Snapdragon 855 része lesz, és az a chip is 7 nm-es technológiával készül. Vagyis elméletben a jövő évi Galaxy S10 nagyon sokat fejlődhet üzemidőben és teljesítményben. 

Természetesen az ilyen sebességek kihasználásához sokkal több kell magánál a modemnél. A hálózatnak is tudnia kell a sebességet, ráadásul mindehhez ideális feltételek és erős jel is kellenek. Nem beszélve a mobilnetes csomagról, ami sokak szerint vagy drága lesz, vagy másodpercek alatt lemeríthetjük majd az adatkeretünket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.