Hirdetés

2 hónap inaktivitás után vége az androidos mentéseidnek



|

14 nap inaktivitás után az androidos mentések lejárati dátumot kapnak, azután pedig örökre eltűnnek.

Hirdetés

Egy felhasználó szerencsétlen történetének köszönhetően kiderült, hogy a Google igazából 2 hónap inaktivitás után megszabadul minden régi androidos mentésünktől. Erre csak akkor nem kerül sor, ha aktívan használunk egy androidos eszközt. 

Hirdetés

Az információra egy reddites felhasználó, Tanglebrook hívta fel nemrég a figyelmet, miután pórul járt. Oda lett ugyanis minden mentett adata, beállításai, WiFi-jelszava és app-adata, miután egy darabig egy régebbi iPhone készülékét használta. 

A Google felhasználási feltételei szerint 14 napos inaktivitást követően a meglévő androidos mentéseink egy lejárati dátumot kapnak, amelynek a végére érve minden törölve lesz. 

Az igazi problémája az volt az eset kapcsán a felhasználóknak, hogy a Google minderről egyszer sem értesítette a felhasználót. Ezzel pedig meggátolta őt abban, hogy tegyen valamit a szerencsétlenség bekövetkezése ellen - elvégre ki emlékezne egy új mobil használata után néhány héttel, hogy lejárhatnak a korábbi mentései? 

Többen e-mailes értesítőért tüntetnek, de Tanglebrook szerint jobb lenne, ha a Google Drive tárhelyet is be lehetne vetni erre a tárolási célra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.