Hirdetés

20 éve körözött maffiózót segített elkapni a Google Street View



|

Bezzeg akik rá akarnak kerülni a térképre, sosem futnak össze a Google kocsijával.

Hirdetés

Hallottunk már elképesztő sztorikat a Google Street View-jának köszönhetően és különleges helyekre is elrepített már minket a térkép utca nézegetős funkciója, a mostani sztorit azonban aligha tudja bármi felülmúlni.

A Google Street View egy 20 éve körözött olasz maffiózót segített elkapni. A történetről tegnap számolt be a La Repubblica.

Hirdetés

Gioacchino Gammino Olaszország egyik legjobban keresett bűnözője volt, aki az 1990-es években gyilkosságért és egyéb, szervezett bűnözéshez kötődő tevékenységekért vált körözött személlyé. Gamminót először 1984-ben tartóztatták le, majd 1998-ban másodjára Barcelonában. 2002-ben azonban egy film forgatása közben megszökött a börtönből és azóta is szabadon élte az életét.

A nyomozók már jó ideje gyanították, hogy a férfi megint valahol Spanyolországban lehet, ezen belül azonban nem tudtak előrébb jutni. Az elítélt gengszterre 2014 óta volt érvényben nemzetközi elfogatóparancs. A hatóságok tavaly decemberben észrevették, hogy a Madridtól nem messze fekvő Galapagarban valószínűleg Gammino tűnt fel a Street View-ban.

Mint kiderült, a férfi már itt élt egy ideje, megházasodott, nevet váltott, séfként dolgozott és egy zöldségkereskedést is nyitott a környéken. December 17-én végül lekapcsolták a 20 éve menekülésben lévő bűnözőt. A részleteket azóta egy, a nyomozásban résztvevő ügyész, Francesco Lo Voi is megerősítette:

"Nem úgy kell elképzelni, hogy napokat töltöttünk a Google Maps böngészésével. [...] Több korábbi jel és nyom mutatott Spanyolországra. Jó nyomon jártunk, a Street View pedig segített alátámasztani az elméleteinket."

A 20 éve eltűnt maffiózó a rendőrök rajtaütésekor állítólag annyira meglepődött, hogy meg is kérdezte, mégis hogyan találták meg, hiszen 10 éve már a családjának sem telefonált. Biztos elkerekedett a szeme, mikor elárulták neki, hogy a Google fényképezte le a saját boltja előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.